Zdroj vitaminu C Šťovík je oblíbenou planou zeleninou bohatou na minerální látky. Měl by se konzumovat pokud možno čerstvý. Jeho osvěžující kyselá chuť, způsoben&aac
více >>Ingredience: svazek šťovíku, 70 g másla, 30 g hladké mouky, 1 žloutek, 1l8 l smetany, 60 g žemle, sůl, pepř, petrželka, vývar z kostí
< více >>
HLÁVKOVÝ SALÁT SE ŠPEKEM PO STAROČESKU
Omyté listy salátu osušíme a podle potřeby natrháme na menší kousky. Vyskládáme na mísu,
více >>Ingredience: 1 l vývaru z hovězího masa nebo kostí, kadeřávek, 2 malé cibule, 1 mrkev ( můžete a nemusíte dávat ), celer, česnek, 4 větší brambory, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, máslo, smetanu Postup: Připravíme si masový vývar. Kousek hovězího
více >>Ingredience: 6-7 rohlíků, 500 ml plnotučného mléka, 2 vejce + 2 žloutky, 2 lžíce cukru, krupice, 6-7 jablek, středně velkých, vanilkový cukr, skořice, rozinky máčené v rumu, sekan
více >>Ingredience: 150 g pšeničné celozrnné hladké mouky, 75 g másla, vychlazeného, 1 žloutek, 55 g agávového sirupu nebo třtinového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu,
více >>Ingredience: 5 ks vejce, 1 ks cibule, máslo, 15 dkg špeku, 20 dkg uzená plec, mletý pepř a sůl Těsto: 750 g brambor, sůl, 1 ks vejce, 250 g hladká mouka
&nb
více >>Ingredience: olej, větší cibuli, stroužky česneku ( podle chuti ), brambora, čerstvého špenátu, plnotučného mléka, sůl, zakysaná smetana nebo, strouhaného parmezánu,
více >>Ingredience: kořenová zelenina, voda, nové koření, celý pepř, cibule
více >>
Ingredience: čerstvý špenát, máslo, 33% smetany, stroužky česneku podle chuti, bílý pepř, sůl