volejte: 602530777+420 728 347 155  •  email: marcela@medovit.cz marcela@medovit.cz  •  Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky

Farmářské zeleninové bedýnky, farmářské výrobky a med

Farmářské bedýnky, farmářské výrobky  a med
POTŘEBUJETE POMOC?
 +420 728 347 155
email marcela@medovit.cz
Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky Bohumín a okolí
Novinky e-mailem
Novinky e-mailem
© 2018-24 MM Sound & Global Net

Celozrnný jablečný koláč s drobenkou (02.04.2020)

Ingredience: 150 g pšeničné celozrnné hladké mouky, 75 g másla, vychlazeného, 1 žloutek, 55 g agávového sirupu nebo třtinového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli, 1 lžička smetany ke šlehání (40%) nebo mascarpone



Nápň: 750 g červených jablek, 4 lžíce agávového sirupu nebo medu, 1/2 lžičky mleté skořice, špetka mletého hřebíčku



Drobenka: 55 g pšeničné celozrnné hladké mouky, 40 g másla, 25 g třtinového cukru, 2 lžíce ovesných vloček



 



 



Postup:



Rozmixujte mouku s máslem. Přidejte žloutek, sirup nebo cukr a vanilku. Promixujte a přidejte sůl a smetanu. Rychle na pracovní ploše zformujte kouli těsta a zabalenou v potravinářské fólii ji dejte na 30 minut do chladničky odpočinout. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. V kastrolu za stálého míchání je zahřívejte 2 minuty. Přidejte pár lžic vroucí vody, sirup či med a koření; ještě chvíli zahřívejte, aby se jablka prohřála, ale nerozpadla. Troubu předehřejte na 170 °C. Promíchejte přísady na drobenku. Obdélníkovou formu (zhruba 28 x 20 cm) vyloženou pečicím papírem vyložte rozváleným těstem, propíchejte a předpékejte 15 minut. Vyjměte, navršte na koláč podušená jablka a ostružiny, posypte drobenkou a pečte dalších 40-45 minut.



                                                                                                     Dobré chutnání :-)



 

Všechny ceny jsou uvedeny včetně 21% DPH. Právo omylu a změny cen vyhrazeno!