Máslovou dýni oloupeme (slupka pečením nezměkne), překrojit, vyberat jadřinec. Nakrájet na hranolky tak dva krát dva centimetry, na délce nijak nezáleží. Na plech nalijtr asi 80 gramů oleje. Kousky dýně osolíme, posypou kořením podle volby a všechno rukama smícháme, aby byly hranolky obaleny tukem i kořením. Dáme péct do trouby zapnuté na 220 stupňů (předehřívat netřeba). Asi po 15 minutách jeden hranolek převrátíme. Když je zespodu opečený - červený, plech na chvíli vyndáme z trouby (nevypínáme ji) a obrácenou lopatkou kousky dýně odlupujeme od plechu a převracíme (viz obrázek). Obrácené kousky dáme ještě na pět - osm minut do trouby, aby se dopekly i z druhé strany. Tipy na možné koření: provensálské, rozmarýn, pepř, paprika, kmín, tymián.
Jestli česnek, tak se musí přidat až ve fázi převracení. Rychle se připaluje. Nebo jiné osvědčené koření podle vlastní volby.
Dobrou chuť :-)