Ingredience: 400 g mletého vepřového masa, cibule, 100 ml studené smetany ke šlehání, lžička mleté papriky (sladké nebo uzené), mletý kmín, pepř, sůl, velká kedlubna, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, lžíce sádla, 50 ml smetany, cca hrnek masového vývaru, sůl, pepř
Postup:
Smícháme všechny suroviny na kuličky, pořádně prohněteme a necháme cca půl hodiny odležet. Po odležení tvoříme mokrýma rukama kuličky, přibližně stejné velikosti. Rozehřejeme sádlo a kuličky zprudka opečeme ze všech stran do zbělení. Do pánve přidáme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Po chvilce společného opékání přidáme kedlubnu a papriku, nakrájenou na kostičky. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka, cca 15-20 minut. Před koncem vaření vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci šťávy z masa. Společně vaříme cca 5-7 minut a dochutíme. Podáváme s vařeným bramborem.
Přejeme dobré chutnání :-) :-)