Na asi 900g
Ingredience: 600g čerstvých zelených, nebo červených srstek/angreštu, 2 cibule nakrájené, 1 střoužek česneku, utřený, 1 lžička hořčice, lžička citronové šťávy, 300ml jablečného octa, nebo bílého, 175g hrozinek, 75g-275g hnědého cukru (podle chuti), velká špetka soli, 2 lžíce zeleného pepře
Postup:
Vložit srstky, cibuli, hořčici, a šťávu do smaltovaného, nebo nerezového hrnce, zalít vše 2/3 octa a přivést do varu. Snížit teplotu a dusit asi po 45 min., do husta. Sem tam zamíchat. Přidat hrozinky, sůl, cukr a zbytek octa. Míchat na pomalém ohni, až se cukr rozpustí a potom pomalu dusit po 1 hodinu. Často zamíchat, až vznikne hustý sirup. Zamíchat dovnitř pepře a odstavit. Ihned nalít do sterilovaných patentních skleniček, uzavřít a skladovat v chladné tmavé místnosti.
Dobrou chuť :-)