Ingredience: kadeřávek, hovězí nebo vepřové maso (předního, odřezky), cibule, olej, vejce, strouhanka, červená parika mletá, majoránka, mletý pepř, kmín, sůl, voda na podletí.
Postup:
Očištěné hovězí nebo vepřové maso umeleme, okořeníme tlučeným kmínem a majoránkou, osolíme, přidáme navlhčenou strouhanku, pak vmícháme vejce a vypracujeme hladkou hmotu. Kadeřávek rozebereme na listy a spaříme v horké vodě, tvrdá žebra vykrájíme, zbytek středu kadeřávku nasekáme do náplně. Z masové hmoty tvoříme válečky, které zabalíme do listů kadeřávku, ovážeme nití a opečeme na zpěněné cibuli. Orestované závitky podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a podusíme je doměkka.
Dobré chutnání :-)