Ingredience:
Těsto: špetka soli,1ks vejce,600g brambor,75g krupice,200g hrubé mouky
posypaní knedlíku: 150g másla,150g cukru moučky,15g tvrdého tvarohu
Náplň: švestky
Postup:
Uvařené brambory oloupeme, necháme vychladnout a studené nastrouháme na jemno. Přidáme špetku soli, rozklepnuté vejce, krupici, prosátou hrubou mouku a dobře zpracujeme v tužší těsto. Těsto rozválíme na tenčí plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4 cm, na ně naklademe opláchnuté a dobře osušené švestky. Pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky vkládáme do vařící mírně osolené vody a hned je opatrně zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Zvolna vaříme, hotové knedlíky vyndáme a necháme okapat. Švestkové knedlíky z bramborového těsta podáváme posypané jemně nastrouhaným tvarohem a cukrem moučka a přelijeme je rozpuštěným máslem.
Dobré chutnání !!