volejte: 602530777+420 728 347 155  •  email: marcela@medovit.cz marcela@medovit.cz  •  Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky

Farmářské zeleninové bedýnky, farmářské výrobky a med

Farmářské bedýnky, farmářské výrobky  a med
POTŘEBUJETE POMOC?
 +420 728 347 155
email marcela@medovit.cz
Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky Bohumín a okolí
Novinky e-mailem
Novinky e-mailem
© 2018-24 MM Sound & Global Net

Kadeřávek (20.04.2023)

Kadeřávek možná ještě nepatří mezi vaše oblíbené druhy zeleniny, ale je to škoda. Tahle listová kapusta je totiž nabitá zdraví prospěšnými látkami. Ale hlavně chutná skvěle, když jí dáte trochu nenáročné péče :)



Dejte mu pořádnou masáž



Zvlášť pro přípravu salátů z kadeřávku, je potřeba nejprve listy pořádně promasírovat. Omyté a osušené listy natrhejte na kousky, odstraňte tuhý řapík a zakapejte trochou oleje nebo citronovou šťávou (případně obojím). Ve velké míse ručně listy promačkejte, aby trochu změkly. Masáž naruší pevnou strukturu listu a salát se bude mnohem lépe jíst. Navíc získá i lepší chuť.



Poduste ho!



Asi nejjednodušší způsob úpravy kadeřávku. Zacházejte s ním třeba jako se špenátem či klasickou kapustou. Na troše tuku obdělejte natrhané kusy listů, můžete podlít troškou vody či vývaru a pod pokličkou krátce poduste. Dochuťte solí, pepřem, oblíbeným kořením či česnekem a podávejte jako přílohu k masu nebo rybě. V dušené formě je kadeřávek velmi univerzální, dobře se kouše a díky tomu, že ztratí trochu objem, sníte ho víc :)



Přidejte kadeřávek do polévky nebo kari



Kadeřávek dodá polévkám nebo kari další chuť i strukturu. Stačí přidat nasekané listy bez řapíků ke konci vaření, nechat pár minut provařit a jídlo získá další nálož kvalitních nutričních látek. Pro tento způsob přípravy lze použít kadeřávek čerstvý i mražený. A pokud vám pár listů zbyde, udělejte z nich výborné pesto - listy nechte pár minut povařit v osolené vodě, poté je přendejte do mixéru společně s olivovým olejem, nastrouhaným parmazánem, oříšky a citronovou šťávou a rozmixujte dohladka. Salátová bomba Kadeřávek má ohromnou výhodu v tom, že nevadne ani poté, co ho promícháte s dresinkem. Zatímco ostatní listové saláty se velmi rychle promění v rozbředlou hmotu a stávají se nepoživatelnými, salát z kadeřávku s dresinkem vám vydrží až 1-2 dny. Je proto ideální na celodenní oslavy a zbytek si klidně můžete zabalit druhý den do práce na svačinu.



                                                                                                                                Dobré chutnání :-)



 

Všechny ceny jsou uvedeny včetně 21% DPH. Právo omylu a změny cen vyhrazeno!