Ingredience: Máslo 50 g, střední cibule nakrájená najemno 1 ks, sušené meruňky nakrájené najemno 8 ks, šafránová vlákna malá špetka, kůra z 1 citrónu, med 2 lžíce, kari pasta 2 lžíce, suché bílé vino 200 ml, majonéza 8 lžic, řecký jogurt 8 lžic, uvařené (upečené) kuře; bez kostí 450 g, čerstvý koriandr, posekaný 2 lžíce, sůl, pepř.
Ostatní ingredience: červená paprika, na proužky 1 ks, červená chilli paprička, bez semínek a na proužky 1 ks, jarní cibulka, na proužky 4 ks, nesolené arašídy, pokrájené 50 g, rukola a čerstvý koriandr.
Postup:
Rozpusťte máslo v rendlíčku, přidejte cibuli a restujte dosklovata asi 5 minut. Přidejte meruňky, šafrán, kůru, med, kari pastu a víno. Vařte odkryté asi 25 minut, směs by měla mít konzistenci tekutějšího chutney. Nechte vychladnout. Smíchejte majonézu s jogurtem, přidejte kuře a vychladnout kari směs. Promíchejte, přidejte koriandr a dochuťte. Servírování: Smíchejte červenou papriku, chilli papričku, jarní cibulku a arašídy. Kuřecí směs rozdělte na talíře, zasypejte papričkovým salátem a doplňte rukolou s trochou koriandru.
Dobré chutnání :-) :-)