Ingredience: vajíčka, česnek, cibule, lilek, smetana, drcený kmín, máslo pod smaženici, pepř mletý, olej pod lilek, majoránku ( podle chuti ), sůl
Postup:
Lilek omyjeme (neloupeme) a nakrájíme na centimetrová kolečka. Po obou stranách nasolíme a necháme v míse odpočinout (vypotit) asi 30 minut. Pak kolečka omyjeme pod tekoucí vodou a vysušíme v papírové utěrce. Nakrájíme je na kostičky (asi 1 cm) a smažíme na oleji za občasného prohazování, dokud pěkně nezměkne a nezezlátne – trvá to nejméně 20 minut.
Mezitím si na másle s kapkou oleje osmažíme na drobno nasekanou cibulku dozlatova. Přidáme k ní lilky a kmín, krátce restujeme, poté přijde na řadu česnek, pepř a majoránku. Nakonec vlijeme mírně osolená vejce (která jsme v misce vidličkou lehce rozšlehali se smetanou – ta nemusí nutně být, ale je to lepší). Na velmi mírném plameni smažíme, dokud se směs nespojí.
Vajíčka by měla zůstat polotekutá, ne zcela sražená.
Doporučení:
Podáváme s pečivem, nejlépe posypané petrželkou. Můžete dochutit houbovým kořením.
Dobré chutnání :-) :-)