Ingredience: brambor, oloupaných a nakrájených na menší kostky, sůl a čerstvě mletý pepř, kapustiček, nakrájených příčně na 5 mm plátky, máslo, vepřové kotlety, olivový olej, klínky citronu k podávání
Ochucené máslo: změklé máslo, jablečný ocet, dijonské hořčice, tymián, čerstvě drcenéhý pepř
Postup:
Brambory povařte v nepřilnavém rendlíku ve vroucí osolené vodě 6-7 minut. Přidejte kapustičky a vařte další 2-3 minut, aby brambory změkly. Sceďte a vraťte do rendlíku, přidejte máslo, osolte a opepřete a nahrubo rozšťouchejte šťouchadlem na brambory či vidličkou. Na středním ohni opékejte za občasného protřesení asi 5-6 minut, aby směs zkřupavěla a byla osmahnutá. Ve velké pánvi rozehřejte lžíci oleje na středním až silném ohni a za občasného obrácení opečte kotlety dozlatova tak, aby byly propečené (8-10 minut). Ve velkém kamenném či porcelánovém hmoždíři utřete na hladkou pastu máslo a všechny přísady na ně. Kotlety podávejte s bramborami s kapustičkami, klínky citronu a máslem.
Dobré chutnání :-) :-)