Ingredience: růžičková kapusta, cibule, nakrájené nadrobno, máslo, sušená majoránka, kmín, bílé víno, zeleninový vývar, smetana ke šlehání, sůl, pepř, muškátový oříšek, čerstvé pečivo k podávání
Postup:
Kapustičky očistěte (tak, že odstraníte vrchní zvadlé listy, případně seříznete košťály). Před úpravou je opláchněte vodou nařízněte zespodu do kříže a ve vroucí osolené vodě je vařte 12 minut. Potom ihned zchlaďte studenou vodou. Cibuli opečte v hrnci na másle dosklovita, přidejte majoránku a kmín, zalijte vínem, nechte odpařit a pak přilijte vývar a smetanu. Přiveďte k varu a vařte 8 minut. Část vařených kapustiček úhledně nakrájejte a odložte, zbytek rozmixujte do polévky. Osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem. Polévku podávejte ozdobenou nakrájenými kapustičkami a doplněnou čerstvým pečivem. 🥣
Přejeme dobrou chuť :-)