Ingredience: kadeřávku podle chuti, brambory, mrkev, cibule, česnek také podle chuti, máslo, zeleninového bujónu, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, 100 ml smetany
Postup:
Z kadeřávku vykrojíme tuhá vnitřní žebra a listy nakrájíme na kousky, oloupanou mrkev a brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno a česnek nakrájíme na plátky. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme cibuli a mrkev a necháme orestovat. Pak přidáme kostičky brambor, kadeřávek a česnek, ještě krátce restujeme a pak zalijeme vodou, přidáme bujón, sůl, pepř a drcený kmín. Z polévky odebereme asi dvě sběračky zeleniny, zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Odloženou zeleninu vrátíme zpět do hrnce, polévku dochutíme smetanou a majoránkou a můžeme vypnout. Podáváme s kostičkami opečeného pečiva.
Přeji dobrou chuť :-) :-)