Ingredience: 260 g hladké mouky, 125 g másla, 125 g cukru, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, špetka soli
Na náplň: 400 g tvarohu, 6 menších hrušek, 2 vejce (bílky vyšlehat zvlášť), 100 g cukru, 1 vanilkový pudink v prášku
Postup:
Cukr utřeme se žloutkem, přidáme máslo, mléko a mouku smíchanou se špetkou soli. Vypracujeme těsto a vyplníme jím formu potřenou trochou másla. Smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým pudinkem a dvěma žloutky. Nakonec jemně zašleháme sníh z bílku. Směs přidáme na těsto. Hrušky oloupeme a seřízneme, aniž bychom je rozřízli, lžičkou opatrně vydlabeme jádřinec. Ponoříme je do tvarohového krému a koláč dáme péct do trouby předehřáté na 180°C, dokud tvaroh nezrůžoví.
Přeji dobré chutnání :-) :-)