volejte: 602530777+420 728 347 155  •  email: marcela@medovit.cz marcela@medovit.cz  •  Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky

Farmářské zeleninové bedýnky, farmářské výrobky a med

Farmářské bedýnky, farmářské výrobky  a med
POTŘEBUJETE POMOC?
 +420 728 347 155
email marcela@medovit.cz
Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky Bohumín a okolí
Novinky e-mailem
Novinky e-mailem
© 2018-24 MM Sound & Global Net

Pečená krkovice na pivě se zadělávanou kedlubnou (03.09.2020)

Ingredience pro pečenou krkovici : vepřová krkovice bez kosti v celku, sůl, cibule, stroužky česneků, bobkový list, čerstvý rozmarýn, polotmavého pivo



Ingredience pro zadělávanou kedlubnu: máslo, kořenová zelenina ( mrkve, celeru, ) sůl, hladká mouka, čerstvá smetana ke šlehání (33 % tuku), čerstvé mléko (3,5 % tuku), kedlubny, čerstvá zelená petrželka, černý pepř



 



 



 



 



 



Postup:



Pečená krkovice na pivě:



Omytou a osušenou krkovici důkladně osolíme a přendáme do pekáče. Přidáme cibuli nakrájenou na silnější proužky, celé stroužky česneku, bobkový list a lístky čerstvého rozmarýnu a podlijeme pivem. Krkovici pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 160 °C. Po 1 hodině odstraníme pokličku a pečeme dále při stejné teplotě ještě další hodinu. Upečenou krkovici přendáme na plech a přikryjeme alobalem. Výpek scedíme do hrnce a upečenou cibuli a česnek propasírujeme. Ochutíme snítkou rozmarýnu a necháme přejít varem.



Zadělávaná kedlubna:



V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kořenovou zeleninu a řapíkatý celer nakrájené na malé kostičky a asi 4 minuty restujeme (zelenina nesmí zhnědnout). Osolíme, přidáme mouku, promícháme a chvilku restujeme. Podlijeme polovinou smetany a počkáme, až omáčka zhoustne. Přilijeme druhou polovinu smetany a mléko a za pravidelného míchání necháme přejít varem. Nakonec přidáme očištěnou kedlubnu nakrájenou na hranolky. Asi 2 minuty spolu povaříme a stáhneme z ohně. Nakonec přimícháme nahrubo nasekanou petrželku a v případě potřeby opepříme.



Na talíř naservírujeme zadělávanou kedlubnu, vedle položíme 2-3 plátky pečené krkovice a přelijeme omáčkou.



Tip: Pokud nemáte polotmavé pivo, lze ho nahradit světlým pivem a dvěma lžícemi medu.



                                                                                                               Přeji moc dobré chutnání :-)



 

Všechny ceny jsou uvedeny včetně 21% DPH. Právo omylu a změny cen vyhrazeno!