Ingredience: olivový olej, dýně, hlíva ústřičná, lístky šalvěje, čerstvě namletý barevný pepř, sůl, olivový olej, olivy, parmazán nebo pecorino, čerstvé těstoviny, špetka mořské soli na těstoviny
Postup:
Do většího hrnce nalijte vodu na těstoviny a přiveďte ji k varu. Dýni rozkrojte, zbavte semínek a i se slupkou nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte dýni doměkka, stačí 5 minut. Poté přidejte na menší kousky pokrájenou hlívu a krátce orestujte. Vmíchejte lístky šalvěje a opepřete. Podle potřeby podlijte troškou vody z těstovin. Jakmile začne bublat voda v hrnci, přidejte trošku olivového oleje a mořskou sůl. Čerstvé těstoviny vařte dle návodu. Uvařené těstoviny přendejte na pánev k orestované dýni a houbám, dochuťte solí s olivami, promíchejte a navrch nastrouhejte parmazán nebo pecorino. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem a podávejte.
Dobré chutnání :-)