Ingredience: těstoviny, nejlépe vřetena, extra panenský olivový olej, rajčata, polníček, sterilovaná kukuřice, mozzarella, česnek, zakysaná smetana, majonéza, sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:
Nejdřív uvařte těstoviny v osolené vodě s jednou lžící olivového oleje podle návodu na sáčku. Hotové těstoviny přeceďte a nechte vychladnout. Rajčata a polníček omyjte, rajčata nakrájejte na kostičky. Z mozzarelly a kukuřice vylijte nálev a mozzarellu pokrájejte na malé kostičky. Těstoviny smíchejte s nakrájenými rajčaty, omytým polníčkem, kukuřicí a mozzarellou. Oloupejte česnek, prolisujte ho do mísy a přidejte smetanu s majonézou, vše pořádně promíchejte. Salát dochuťte solí a pepřem podle chuti. Nakonec ho dejte na chvíli chladit do lednice.
TIP: Do salátu můžete podle chuti přidávat ledasco. Pokud ho chcete jíst hned, dejte do něj šunku. Jestli vám nevadí delší příprava, osmažte na pánvi trochu anglické slaniny. Uplatnění najde i další zelenina, například barevné papriky nebo jarní cibulka. A skvělá jsou i různá semínka, například opražená slunečnicová nebo dýňová.
Dobrou chuť :-)