Na křupavý korpus si připravte:
Dortovou formu o průměru 26 cm vyložte pečícím papírem, 2 balení ovesných sušenek (můžete použít i BeBe, piškoty nebo třeba kukuřičné lupínky). Množství odpovídá 380 g 120 g másla. Sušenky namelte najemno (nebo je vložte do mikrotenového sáčku a rozdrťte válečkem na nudle). Nasypte je do mísy. Máslo rozpusťte a přilijte k sušenkové drti. Dobře promíchejte. Hmotu naneste na dno dortové formy a nechte ztuhnout.
Na tvarohový krém budete potřebovat:
750 g polotučného tvarohu (rozhodně nepoužívejte vaničkový), 1 a 1/2 hrnku třtinového moučkového cukru, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání, 1 ks ztužovače smetany.
Zatímco vám tuhne korpus, připravte si osvěžující náplň z tvarohu a smetany. Ze všeho nejdříve si nachystejte želatinu. Podle návodu na obalu rozpusťte prášek se 2 PL třtinového cukru ve 250 ml vody a 1 minutu povařte. Odstavte a nechte mírně vychladit. Smetanu vyšlehejte spolu se ztužovačem do husté pěny. Pokud zvolíte rostlinný krém, je potřeba, aby byl předem ztuhlý v ledničce. Poté ho vyjmete z obalu a smícháte se ztužovačem. Tvaroh smíchejte s cukrem. Opatrně po malých dávkách přilévejte prochladlou želatinu a dobře míchejte. Nesmí se vytvořit hrudky. Nakonec přimíchejte šlehačku. Spojte dobře dohromady a naneste na korpus. Vložte na 30 minut do chladničky zatuhnout.
Na ovocnou polevu si nachystejte:
2 hrnky bobulí červeného rybízu 1 sáček práškové želatiny rozpustné ve vodě Rybíz dobře omyjte a nechte osušit. Připravte si stejným způsobem i druhý sáček želatiny. Rybíz nasypte na povrch korpusu a zalijte mírně vychlazenou želatinou. Vložte zpátky do ledničky na 3,5 - 4 hodiny ztuhnout.
Přeji dobrou chuť :-)