Ingredience: řapíkatý celer 250 g, mrkev 150 g , větší cibule 1 ks, zeleninový vývar 1 l, máslo 30 g, kus zázvoru 1 cm, smetana 1,5 dl, muškátový oříšek 1 špetka , čerstvě namletý černý pepř 1 špetka , čerstvá petrželová nať
Postup:
Na másle mírně osmahněte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte omytý řapíkatý celer nakrájený na 1-1,5 cm velké kousky a po cca 2-3 minutách přisypte na kolečka nakrájenou mrkev. Po krátkém zarestování zalijte zeleninovým vývarem, přídejte zázvor nakrájený na tenké plátky, osolte a vařte do změknutí. Následně vyndejte 1/3 uvařené mrkve a celeru děrovanou lžící ven a nechte stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte pepřem, muškátovým oříškem, zalejte smetanou a podle potřeby dosolte. Dejte zpět do hrnce vařenou mrkev s celerem a nechte společně prohřát. Ozdobte čerstvou nasekanou petrželovou natí.
Dobrou chuť :-)