Ingredience: 1 kg cukety, 1 lžíce soli, 4 stroužky česneku, pepř, 1 plechovka máslových fazolí v nálevu, čerstvý kopr, čerstvá máta, 150 g sýru feta, 2 vejce
Postup:
Neoloupanou cuketu najemno nastrouhejte, v cedníku pořádně smíchejte asi se lžící soli, nechte 20 až 30 minut pustit vodu a poté rukama co nejvíce tekutiny z cukety vyždímejte. Scezené fazole rozmačkejte vidličkou, přidejte k cuketě a spolu s prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, dvěma hrstmi nasekaných bylinek (můžete použit jakékoliv bylinky), nadrobeným sýrem a vejci vypracujte husté těsto. Navlhčenýma rukama tvořte karbanátky a na pečicím papíře je pečte asi půl hodiny při 225 °C dozlatova.
Tip: Karbanátky podávejte jen tak nebo s jogurtovým dipem: kelímek řeckého jogurtu ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami.
Tak ať chutná :-)