Ingredience: vepřový bůček libovější , 1 ks mrkev větší, 1 ks červená řepa větší, 1 ks cibule, 300 g čerstvé zelí ,1 plechovka rajský protlak nebo 2 rajčata, 1 špetka soli, 1 špetka pepř mletý ,1 bobkový list,1 lžíce polévkové koření, rostlinný olej na smažení ,1 kelímek zakysaná smetana, 1 snitka petržele na ozdobu, brambory 2-3 ks
Postup:
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a na mírném ohni povaříme, přidáme bobkový list, polévkové koření. Zvlášť ve slupce uvaříme červenou řepu, nastrouháme na větším struhadle a přidáme na pánev, kde předtím zpěníme cibulku a nastrouhanou čerstvou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, 2 lžíce zakysané smetany a krátce podusíme. Nakonec vše přidáme ke směsi v hrnci, 7-10 minut povaříme a můžeme podávat, ale nejlepší je až se trochu rozleží. Při podávání můžeme ještě přidat do talíře lžíci zakysané metany a ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.
Dobré chutnání :-)