Ingredience: 1 lžíce brandy, 100 g veřová kýta, 1 talíř pekingské zelí, 1 lžíce sojové omáčky, Omáčka: 1,5 lžíce octu, 1,5 lžičky sojové omáčky, 1,5 lžičky solamylu, 1,5 lžičky cukru krupice, 125 l vody, podle chuti i chilli koření, olej na smažení
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky a v misce ho promícháme se sójovou omáčkou a například s brandy nebo jiným koňakem. Necháme maso asi 15 minut odpočívat a připravíme si zelí. Z listů odkrojíme řapíky, nakrájíme je na šikmé plátky a odebereme požadované množství. Rozehřejeme pánev s olejem, poté přidáme maso a posypeme ho chilli kořením nebo pálivou paprikou. Prudce smažíme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté přidáme zelí a smažíme ještě asi 6 minut. Nezapomínáme míchat! Směs v pánvi zalijeme omáčkou, rychle mícháme a jakmile začne omáčka houstnout, tak pánev odstavíme. Hnědá omáčka i řapíky zelí by v tuto chvíli měly být sklovité, lesklé a téměř průhledné. Pekingské zelí s vepřovým masem má nakyslou a pálivou chuť a má dost omáčky, takže se k němu skvěle hodí rýže. Lze jako přílohu použít i pečivo.
Přeji dobrou chuť :-)