Ingredience: salát lollo rosso, uzená mozzarella, pražená sezamová semínka, opečený toast a rajčátka mohou i nemusí být.
Zálivka: olivový olej extra virgin, balzamico, hrubozrnná hořčice, bazalka, med, česnek, sůl, pepř
Postup:
Salát si rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a natrháme na kousky asi o velikosti jednoho sousta. Pokud máme rajčata nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo, posypeme sezamovými semínky a dobře promícháme. Vedle si připravíme zálivku z olivového oleje, balzamica, hořčice, bazalky, medu a česneku. Podle chuti osolíme a opepříme. Nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme s opečeným toastíkem.
Poznámka: Zálivku dejte na salát až těsně před podáváním, vydrží tak déle čerstvý a nebude tak rychle uvadat.
Rada: Skladujte zabalený v utěrce nebo v papírovém sáčku.
Dobré chutnání :-)