Ingredience: hlávka zelí bílého, mletý vepřový bok, sůl, pepř, rýže, cibulka, sádlo, citrón, vývar
Postup:
Hlávku zelí rozebereme na listy, které krátce povaříme v osolené vodě. Necháme vykapat. Na kraj listu se silnějším žebrem položíme nádivku, závitek smotáme (obvykle drží, není třeba spíchávat). Závitky klademe koncem listu dospod a těsně vedle sebe do vymaštěného pekáče (i ve vrstvě, nebudou se obracet). Pokapeme citronovou šťávou a trochou tuku, podlijeme vývarem nebo vodou. Asi 20 minut pečeme pod poklicí, pak na pět minut poklici sundáme.
Náplně: klasický je mletý vepřový bok, osolený opečený. Nebo to může být hmota jako na sekanou. Někdy se závitky plní napůl dušenou rýží. Případně lze použít jakákoliv nádivka, kterou máme rádi. Jíme teplé s bramborem i studené.
Dobrou chuť přeji :-)