Ingredience: 300g vepřové maso (plec, karé, krkovice, kýta), 1 ks kedlubny, 30 g uzený špek nebo slanina, 1 ks cibule, strožek česneku, snítka tymiánu nebo rozmarýnu, sůl, drcený kmín, pepř mletý, vývar dle potřeby, jíška nebo hladká mouka
Postup:
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného promíchání necháme zatáhnout. K masu přidáme nasekaný česnek s tymiánem a ještě vše krátce osmažíme do rozvonění. Pak přilijeme vývar, jen tolik, aby bylo maso ponořené a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití vývarem. Ke konci dušení přisypeme k masu oloupanou, na kostičky či nudličky pokrájenou kedlubnu a dodusíme vše doměkka. Vyndáme snítku z tymiánu, dle chuti dosolíme, opepříme, zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme. Podáváme s bramborem, noky, těstovinami, knedlíkem...
Přeji dobrou chuť :-)