Ingredience: kedlubny, mrkvev, cibule, máslo, smetanu na vaření 33%, cukr krupice, citron, sůl, pepř, čerstvý kopr (pažitka), veka, vajec natvrdo
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno a vhoďte do hrnce k rozehřátému máslu. Po chvíli restování přihoďte oloupané a na kostičky nakrájené kedlubny a mrkev a opékejte asi 10 minut, až je zelenina pěkně opečená. Zeleninu osolte, přidejte lžičku cukru a zalejte vodou - čím méně vody dáte, tím bude polévka krémovější. Povařte do změknutí, poté tyčovým mixérem rozmixujte, přidejte najemno nasekanou pažitku a kopr, zjemněte smetanou a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Polévku podávejte s opečenou vekou nebo jiným pečivem, vařeným vajíčkem a ozdobenou jarními bylinkami.
Dobré chutnání :-)