Ingredience: 2 středně velká kuřecí prsa, 1 lžíce řepkového oleje, 1/2 hlávky pekingského zelí, 1 velká mrkev, 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, asi 3 cm velký kousek zázvoru, 1 červená čili paprička, 3 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce rýžového nebo vinného octa, sůl, pepř, grilovací koření, bílý sezam
Postup:
Prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme grilovacím kořením. Na pánvi rozehřejeme lžíci řepkového oleje a maso opečeme doměkka. Hotové vyndáme z pánve a odložíme stranou do tepla. Do uvolněné pánve přilijeme 2 lžíce sezamového oleje. Oloupeme cibuli, stroužky česneku i zázvor, vše nakrájíme na droboučké kostičky a na pánvi krátce osmahneme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, mrkev nastrouháme na hrubé slzy a oboje přidáme do pánve k cibulové směsi. Necháme 5 minut smažit. Pak osolíme, opepříme a přimícháme nakrájenou čili papričku. Nakonec salát dochutíme octem. Na talíř nandáme porci hotového salátu, obložíme kuřecím masem a navrch posypeme sezamovým semínkem. Podáváme s plátkem tmavé bagetky jako lehkou večeři.
Přeji dobré chutnání :-)