Ingredience: nať petrželová, ½ lžičky cukr, 1 lžíce máslo, 1 kg mrkev, 1 špetka pepř černý drcený, 1 špetka soli, 100 ml smetana, 150 g sýr gouda,150 ml vývar zeleninový,2 snítky tymián, 250 g žampióny čerstvé
Postup:
Mrkev dobře očistěte a šikmo nakrájejte na silnější špalíčky. Máslo zpěňte, přidejte mrkev, cukr a čerstvý tymián. Osolte, opepřete. Duste asi 5 minut. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Vmíchejte k podušené mrkvi, přidejte nasekanou zelenou petrželku. Připravenou směs přendejte do zapékací mísy. Zeleninový vývar smíchejte se smetanou a směs zalijte. Navrch nahrubo nastrouhejte sýr. Zapékejte krátce přibližně 10 minut.
Podávat můžete samotné nebo s vařenými bramborami.
Dobré chutnání :-) :-)