Ingredience: vepřová plec (nebo váleček), mrkev (čím víc tím líp), cibule, máslo, hladká mouka nebo haraška , vývar, sůl, mletý pepř, cukr, muškátový oříšek, čerstvá citronová šťáva, petrželka na posypání
Postup:
Na 3 lžících másla orestujte dozlatova cibulku pokrájenou nadrobno. Pak přidejte maso nakrájené na kostky (3 x 3 cm) a restujte ho, dokud se neodvaří všechna šťáva, kterou pustilo. Orestované maso zaprašte moukou (hraškou), krátce zarestujte, zalijte větší částí vývaru. Osolte, opepřete, přidejte muškatový oříšek a pod pokličkou duste 35 minut. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka a po zmíněných 35 minutách přidejte k masu a přilijte zbytek vývaru, duste dalších 15-20 minut, dokud nejsou mrkev i maso měkké. Poté dochuťte cukrem a citronem (lze přidat i trochu citronové kůry) a nakonec vmíchejte lžíci chlazeného másla pokrájeného na malé kousky. Podávejte s bramborem a posypané petrželkou.
tip: Lze použít i hovězí krk, ale maso je pak nutné vařit minimálně o 45 minut déle.
Dobré chutnání :-)