Ingredience: hlávkové červené zelí, ředkvičky, nasekaná nať zelené cibulky, může být i zelená petrželka Zálivka: citronová šťáva, olej, cukr, voda, pepř, sůl
Postup:
Dobře očištěnou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na hrubší nudličky, přelijeme vařící osolenou vodou a necháme zakryté asi 5 minut, pak zelí zcedíme a necháme důkladně okapat Do mísy dáme připravené zelí, na jemno na kolečka nakrájené ředkvičky a nadrobno posekanou nať jarní cibulky. Vše zalijeme zálivkou připravenou z vody, citrónové šťávy, cukru, soli, oleje a zlehka promícháme 4. Salát necháme uležet a vychladit v lednici, pak do něj zamícháme lístky čerstvě nasekané petrželky, okořeníme pepřem, případně osolíme a ihned podáváme.
Dobrou chuť :-)