Ingredience: listový salát, ředkvičky, dýňová semínka, uvařenou quinou
Zálivka: olivový olej, citron, med, sůl, pepř
Postup:
Nejdříve si uvařte quinou a nechte ji zcela vychladnout. Na mísu salátu vám bohatě bude stačit půl hrnku quinoi. Půl hrnku quinoi propláchněte vodou, zalijte vodou nebo vývarem, dle chuti osolte a přiveďte k varu. Pozvolna vařte 15 minut pod pokličkou, odstavte a nechte dojít. Quinoa pojme všechnu tekutinu a bude tak akorát. Mezitím si připravte zálivku, která by měla mít lehce krémovou konzistenci. Množství zálivky děláme podle množství salátu, metličkou vyšleháme šťávu z čerstvého citronu s olivovým olejem a medem. Dýňová semínka na sucho opražte na pánvi. Hlídejte, aby se nespálila a nezhořkla. Salát a ředkvičky nakrájejte na drobné kousky a lehce smíchejte se studenou quinoou a zálivkou. Můžete jíst samostatně nebo jako přílohu třeba ke grilovanému sýru nebo rybě.
Dobrou chuť :-)