Ingredience: 2 a ½ hrnky špaldové mouky, 1 hrnek horké vody, 5 lžic tekutého medu, 3 lžíce kokosového oleje, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce prášku do pečiva, 50 g hořké čokolády, 3 ks vejce, 2 ks středně velké syrové řepy, 2 ks jablka, mouka na vysypání plechu, tuk na vymazání
Na polevu a ozdobu: 100 g hořké čokolády, nasekané vlašské ořechy, ořechy na ozdobu
Postup:
Červenou řepu oloupeme a nastrouhám na jemno, také oloupaná jablka nastrouháme, ale na hrubo. Horkou vodu smícháme s kakaem, přidáme 50 g horké čokolády a kokosový olej, promícháme, pak přidáme vajíčka, med, vše prošleháme. V druhé nádobě smícháme mouku a prášek do pečiva. Sypkou směs postupně zapracujeme do tekuté směsi. Nakonec do hmoty přimícháme nastrouhaná jablka s řepou, směs by měla mít řidší konzistenci, bude-li hustší, přidáme ještě trochu vody. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou, plech vylijeme hmotou, měla by sahat tak do 2/3 výšky plechu, pozor, při pečení těsto nabyde. Pečeme 40 až 50 minut v troubě vyhřáté na 170-180 °C, testem pomocí špejle zjistíme, zda je těsto důkladně propečené Po vychladnutí přelijeme povrch horkou polevou připravenou z čokolády, kterou jsme rozpustili v horké lázni, poklademe půlkami vlašských ořechů.
Dobré chutnání :-) :-)