Ingredience: 1 ks větší nebo dvě menší červené řepy (záleží na vás), 1-2 stroužky česneku, 1 hrst vlašských ořechů, 3-4 lžíce tekutého medu, citronová šťáva z 1 citrónu, olivový olej, pepř, sůl, voda
Postup:
Červenou řepu očistíme a uvaříme v celku v mírně osolené vodě doměkka (stačí cca 10-15 minut), pak ji nakrájíme na opravdu tenké plátky. Plátky řepy vyskládáme do jedné vrstvy do zapékací mísy nebo na plech, osolíme a okořeníme pepřem, hojně posypeme nasekanými vlašskými ořechy a pokapeme medem. Navrstvíme další řepu, tuto vrstvu také posypeme ořechy, osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme medem, posypeme na plátky nakrájeným česnekem a nakonec zastříkneme citronovou šťávou. Dáme péct do trouby vyhřáté na 150-160 °C tak na 15-20 minut, po upečení ještě horký pokrm pokapeme olivovým olejem. Doporučení: Alergici mohou ořechy vynechat, i tak bude řepa skvělá!
Dobrou chuť :-)