Ingredience: 1 l vývaru z hovězího masa nebo kostí, kadeřávek, 2 malé cibule, 1 mrkev ( můžete a nemusíte dávat ), celer, česnek, 4 větší brambory, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, máslo, smetanu
Postup:
Připravíme si masový vývar. Kousek hovězího masa zalijeme 1,25 l studené vody, přidáme malý kousek celeru, mrkve a cibule. Uvedeme do varu a vaříme do změknutí masa. V tlakovém hrnci bude maso hotové za hodinu varu. Po uvaření vývar zcedíme a maso pokrájíme na jemné nudličky. Potřebnou zeleninu očistíme a omyjeme. Z kadeřávkových listů odstraníme vnitřní silné žebro a zelenou část pokrájíme na menší kousky. Cibuli a brambory rozkrájíme na kostičky, mrkev rozstrouháme na struhadle. Na kousku rozehřátého másla osmahneme cibuli s mrkví, přidáme brambory, kapustu a zalijeme připraveným masovým vývarem. Polévku osolíme, opepříme a vaříme do změknutí zeleniny. Do uvařené polévky nalijeme trochu smetany nebo mléka, přidáme prolisovaný česnek a necháme ještě několik minut povařit. Poté polévku odstavíme. Pomocí ponorného mixéru všechnu zeleninu rozmixujeme. Vznikne hladký krém. Můžeme vložit osmažené krutónky. Dosolíme, opepříme podle chuti.
Dobrou chuť přeji :-) :-)