Ingredience: 5 dkg slaniny, cibulku, petrželovou nať, 2 vejce, housku, máslo, 2 lžíce vařeného špenátu, pepř, sůl, strouhanku
Postup:
Na malé kostičky nakrájíme 5 dkg slaniny, rozškvaříme ji, přidáme nasekanou cibulku a petrželovou nať. Necháme zpěnit a vmícháme 2 celá vejce. Necháme ztuhnout. Přidáme namočenou, vymačkanou žemli a vše protřeme sítem. V misce utřeme kousek másla, přidáme prolisovanou směs a 2 lžíce vařeného mletého špenátu. Osolíme, opeříme, přidáme tolik strouhané housky, aby bylo těsto dostatečně husté. Tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme do hovězího vývaru. Také můžeme knedlíčky uvařit v osolené vodě a uvařené vložit do čisté polévky.
Dobrou chuť :-)