Dušený kadeřávek je zdravou přílohou k mnoha druhům pečených mas. Vyzkoušejte tedy náš jednoduchý recept, díky kterému si na této zelenině pochutnají i děti.
Vítám vás milí naši členové. Dnešní první bedýnka je taková zelená bedýnka. Máte v ní brambory, jablka Gala, kadeřávek, mladou okurku salátovku, pažitku, pórek, šťovík a mladý salátek. ( ve velké bedýnce máte ještě žlutou cibuli ). Recept jak využít kadeřávek a šťovík v kuchyni najdete na naších stránkách v receptech.
Přeji vám hezký nastávající víkend. 👩🍳🙋♀️
Salát připravený pouze ze šťovíkových listů, byť jemnějších zahradních, by ocenili pouze milovníci kyselé chuti. Jako součást salátu z běžnější listové zeleniny však nahradí ocet či citrón a pokrm navíc ozdobí. Hodí se i na obložené chleby a chlebíčky. Z listů můžeme připravit i přílohu na způsob špenátu, a pokud je krátce povaříme ve vodě a tu poté slijeme, kyselá chuť se zmírní. Výtečný je i pro osvěžení dušených, pečených i restovaných zeleninových i masových směsí.
Milí členové, již za dva dny máte doma letošní první bedýnku. Upřesňuji 30.03.2023.
Naši milí členové farmářských bedýnek. Rozvoz naších farmářských bedýnek začne příští týden ve čtvrtek 30.03.2023. Jaro nám už konečně začalo a my také. 🥳🌞🍽😄
V těchto termínech budeme rozvážet vaše objednávky které si uděláte z naších stránek.
09.03.2023
Všechny členy naších farmářských bedýnek vítáme v letošním roce, a zároveň oznamujeme že si můžete posílat objednávky z naších stránek nejpozději do pondělka 23.01.2023.
Rozvoz objednávek bude ve čtvrtek 26.01.2023 a pak zase za 14 dní. Mějte se krásně. 😊