13.04.2023 což je čtvrtek, budete mít bedýnky vychystané a nachystané k odběru naší milí členové. 👍
více >>Všechny vás vítám a zároveň hned píši co máte v bedýnce. Salátek hlávkový, červené ředkvičky, pórek, petrželku nať, okurku salátovku, mrkev, jablka, červenou řepu, brambory. Ve velké bedýnce máte ještě žlutou cibuli.
Přejeme všem krásné svátky VELIKONOČNÍ. 🙋♀️
Ve čtvrtek 06.04.2023 se těšte na naše farmářské bedýnky naši členové. 😉😀
více >>Dušený kadeřávek je zdravou přílohou k mnoha druhům pečených mas. Vyzkoušejte tedy náš jednoduchý recept, díky kterému si na této zelenině pochutnají i děti.
Vítám vás milí naši členové. Dnešní první bedýnka je taková zelená bedýnka. Máte v ní brambory, jablka Gala, kadeřávek, mladou okurku salátovku, pažitku, pórek, šťovík a mladý salátek. ( ve velké bedýnce máte ještě žlutou cibuli ). Recept jak využít kadeřávek a šťovík v kuchyni najdete na naších stránkách v receptech.
Přeji vám hezký nastávající víkend. 👩🍳🙋♀️
Salát připravený pouze ze šťovíkových listů, byť jemnějších zahradních, by ocenili pouze milovníci kyselé chuti. Jako součást salátu z běžnější listové zeleniny však nahradí ocet či citrón a pokrm navíc ozdobí. Hodí se i na obložené chleby a chlebíčky. Z listů můžeme připravit i přílohu na způsob špenátu, a pokud je krátce povaříme ve vodě a tu poté slijeme, kyselá chuť se zmírní. Výtečný je i pro osvěžení dušených, pečených i restovaných zeleninových i masových směsí.
Milí členové, již za dva dny máte doma letošní první bedýnku. Upřesňuji 30.03.2023.